četvrtak, 10. studenoga 2011.

Otvoren raj za knjigoljupce - Interliber

Od 8. do 13. studenog svi ljubitelji knjiga i ostalog popratnog sadržaja moći će ih kupiti vrlo povoljno jer je prekjučer službeno otvoren 34. međunarodni sajam knjiga i učila. Tu čast imao je ministar kulture Jasen Mesić. 




 I ovogodišnji Interliber obilježavaju brojni štandovi na kojima su izložene tisuće knjiga, i naravno ogromna gužva.











Osim hrvatskih nakladnika, svoje knjige su ove godine u paviljonu 5 i 6 izložili i nakladnici iz Austrije, Sjedinjenih Američkih država, Velike Britanije, čak i Rumunjske. Osim kupnje knjige, posjetitelji će moći sudjelovati na brojnim okruglim stolovima i izlaganjima koje organiziraju nakladnici. 


A od 9. do 12. studenog u paviljonu 8 i 36 bit će hrvatski salon inovacija s međunarodnim sudjelovanjem. Tamo će se predstaviti 419 inovacija, te 344 inovatora iz 23 zemlje. 

Vidljivo je kako je ove godine smanjem budžet sajma za marketing jer gotovo nigdje po gradu ne stoje plakati i dosta ljudi uopće ne zna za sajam. Tu ide mala zamjerka organizatorima jer se eventualno mogla naći zemlja-partner ukoliko je bio manjak novca.



Plakati se mogu vidjeti jedino u prostorijama Velesajma


Također nakladnici su nas prošlih godina razmazili doista velikim popustima i niskim cjenama knjiga. Ove godine su ipak knjige bile malo skuplje iako se opet moglo naći za svakoga nešto po stvarno povoljnoj cijeni.







Najveći popusti ipak nisu u paviljonima nego u šatorima izvan paviljona. Tamo se knjige prodaju po simboličnim cijenama, a zanimljivo, možete kupiti i cijelu kištru knjiga za nekoliko stotina kuna. 



Šatori izvan paviljona

Osim knjiga, na štandovima se mogu kupiti i razni časopisi i stripovi koji koštaju samo pet kuna. Dakle za samo pet kuna možete upotpuniti svoju kolekciju „Alan Ford“ ili „Zagor“ stripova. 





Organizatori procjenjuju da će ove godine kroz velesajam ukupno proći oko 100.000 posjetitelja, ipak drugi dan sajma, dakle 9. studenog nije bilo toliko puno ljudi. To se može pripisati ipak nešto lošijem marketingu, i malo skupljim knjigama.




No unatoč svemu tome, Interliber je bez sumnje jedan od najznačajnijih sajmova koji se održavaju u Hrvatskoj, ali i u cijeloj regiji. Definitivno odite i posjetite sajam jer ćete u bogatoj ponudi zasigurno naći nešto i za sebe.











Nema komentara:

Objavi komentar